• Så går en ögonbehandling till - LASEK

  Här får du information om vilka steg vi går igenom före, under och efter en behandling. Har du andra frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

  Den första kontakten med oss sker ofta genom ett telefonsamtal. Då ger vi dig den första informationen om Synfelsbehandlingar. Du får också veta vad du behöver tänka på inför den första undersökningen. Det är viktigt att du som är linsbärare har varit linsfri i minst 5 dagar innan du kommer på förundersökning till oss. Detta gäller även till bahandlingsdagen.

  Förundersökning
  Vid den första undersökningen träffar du vår leg optiker som går igenom din hälsa och ögonstatus.

  Undersökning med en avancerad mätutrusting ger oss information om hur hornhinna ser ut. En noggrann synfelsundersökning genomförs där vi tar reda på allt vi kan om dina ögon och ditt synfel. Ögats yttre undersöks i mikroskop för att bedöma hornhinnans hälsa och tårfilmens kvalité.

  Dessa kontroller avgör vilken behandlingsmetod som är möjlig för dig, alternativt om det finns något hinder för behandling. Vi är givetvis noga med din säkerhet så finns det något som talar emot en behandling. så avråder vi dig.

  Om inget hinder föreligger får du träffa en ögonläkare direkt före din behandling.

  På behandlingsdagen
  På behandlingsdagen träffar du först ögonläkaren. Ni går igenom de resultat som leg optiker har tagit fram. Ögonläkaren gör en ytterligare bedömning av ögats yttre delar och näthinna. Därefter går doktorn igenom behandlingsmetoden. När allt är klart är det dags för behandling. Du erbjuds lugnande vilket givetvis är frivilligt, men om du känner dig spänd och nervös så hjälper det dig att slappna av.

  Väl inne i behandlingssalen möter du den personal som assisterar ögonläkaren. Hela proceduren tar ca 15-20 minuter. Behandlingen sker i lokalbedövning och är smärtfri.

  Du kan efter en ytlig laserbehandling känna en del obehag de först dygnen så som skav, tårflöde, ljuskänslighet samt värk i varierande grad. Därför får du med dig smärtstillande tabletter och ögondroppar hem. Synkrävande arbete den första veckan efter behandling bör undvikas.

  Efterkontroll
  Efterkontroll ingår i behandlingen och görs efter 7 dagar, 1 och 4 månader.

 • Så går en RLE-operation till

  Här får du information om vilka steg vi går igenom före, under och efter en RLE operation. Har du andra frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

  Den första kontakten med oss sker ofta genom ett telefonsamtal. Då ger vi dig den första informationen om synfelsbehandlingar. Du får också veta vad du behöver tänka på inför den första undersökningen. När du bokar tid skickar vi dessutom skriftlig information till dig.

  Förundersökning
  Vid den första undersökningen träffar du vår leg optiker som går igenom din hälsa och ögonstatus.

  En noggrann synfelsundersökning genomförs med tekniskt avancerad utrustning där vi tar reda på allt vi kan om dina ögon och ditt synfel. Dessa kontroller avgör vilken lins som passar för dig, alternativt om det finns något hinder för operation. Vi är givetvis noga med din säkerhet så finns det något som talar emot en operation så avråder vi dig.

  Om inget hinder föreligger bokas du för en undersökning hos ögonläkare. Beroende på vilken lins som är aktuell för dig så kan denna undersökning ske samma dag som din operation.

  På operationssdagen
  Träffa du ögonläkaren. Ni går igenom de resultat som leg optiker har tagit fram. Ögonläkaren gör en ytterligare bedömning av ögats yttre delar och näthinna. Därefter går doktorn igenom operationen och du erbjuds lugnande.

  I operationssalen möter du den personal som assisterar ögonläkaren. Operationen sker i lokalbedövning och är smärtfri. Själva operation tar ca 10 minuter per öga.

  Efter operationen så är det vanligt att man upplever ljuskänslighet och suddig syn. Detta minskar successivt inom det första 1-3 dygnen och synen blir bättre och bättre. Det kan också uppleva en del skav vilket avtar och försvinner under de första dygnen.

  Efterkontroll
  Efterkontroll ingår i behandlingen och görs efter 2 veckor och 4 månader.