Ögonlaserbehandlingar

  • FS-LASIK är lämplig för dig som prioriterar kort och smärtfri läkningstid. Denna behandlingsmetod rekommenderas då du som patient oftast kan återgå till arbete eller studier dagen efter behandlingen. Behandlingen är den säkraste LASIK-behandlingen där operationen utförs i sin helhet med laser och är den mest använda världen över.

    Först görs ett lock med en Femtosecondlaser. Locket viks åt sidan för att synfelet skall kunna behandlas med en Excimerlaser. Därefter viks locket åter på plats vilket fäster snabbt under läketiden. Fördelen med FS-laser är att den åstadkommer ett tunnare och individuellt anpassat lock. Denna operation tar ca 5 minuter per öga. Efter operationen upplever du en lätt dimsyn och sveda i ögonen de första timmarna.

    Ögonlaser och ögonlaserbehandlingar kan du göra på någon av våra ögonkliniker från det du är 20 år.

  • LASEK är lämplig för dig med ett stort synfel och tunna hornhinnor. Resultaten för LASEK är lika goda som för FS-LASIK, dock har den en längre återhämtningstid. Vid en LASEK-behandling poleras hornhinnans yta med lasern för att skapa den exakta krökningen, så att synfelet helt försvinner. Vår moderna laser gör detta ytterst exakt och skonsamt med optimala optiska egenskaper för att uppnå ett perfekt resultat.

    Du kan efter en ytlig laserbehandling känna en del obehag de första dygnen såsom skav, tårflöde, ljuskänslighet samt värk i varierande grad. Därefter får du med dig smärtstillande tabletter och ögondroppar hem. Synkrävande arbete den första veckan efter behandling bör undvikas.

    Ögonlaser och ögonlaserbehandlingar kan du göra på någon av våra ögonkliniker från det du är 20 år.