Information om Coronaviruset

Har du under de senaste två veckorna varit utomlands i något av riskområdena för Coronavirus, umgåtts med en person med misstänkt eller bekräftad smitta av Coronavirus eller har symptom på förkylning eller influensa? Besök då inte våra mottagningar! Ring istället 1177 så vägleder de dig.

Läs mer

Priser för våra ögonbehandlingar

Priser per den 1:e mars 2020

Vid en ögonlaserbehandling eller RLE ingår förundersökning av ögonläkare och optiker, skriftlig information, ögonläkarundersökning på operationsdagen, alla efterkontroller, eventuellt kompletterande laserbehandling inom 60 månader, solglasögon samt intyg för t.ex. körkortsmyndighet.

För övriga synfelsbehandlingar, kontakta oss för prisuppgift. Det går bra att på operationsdagen betala med kredit- eller betalkort, betala kontant eller med postväxel. Ett mycket förmånligt delbetalningsupplägg erbjuder vi i samarbete med Wasa Kredit.

Ögonlaserbehandling
Totalt pris 12 mån 24 mån 60 mån
LASEK/par23 000 kr  
Kampanj
1 962 kr1 003 kr542 kr
 • Läs mer om behandlingen lasek

  Vid en LASEK-behandling poleras hornhinnans yta med lasern för att skapa den exakta krökningen, så att synfelet helt försvinner. Vår moderna laser gör detta ytterst exakt och skonsamt med optimala optiska egenskaper för att uppnå ett perfekt resultat.

  Du kan efter en ytlig laserbehandling känna en del obehag de första dygnen såsom skav, tårflöde, ljuskänslighet samt värk i varierande grad. Därefter får du med dig smärtstillande tabletter och ögondroppar hem. Synkrävande arbete den första veckan efter behandling bör undvikas.

  Lasek är idag den enda godkända lasermetoden för synfelskorrigering inom polis och militär.

  Ögonlaser och ögonlaserbehandlingar kan du göra på någon av våra ögonkliniker från det du är 20 år.

RLE - Linsbyte/ålderssynthet
Totalt pris 12 mån 24 mån 60 mån
RLE multifokal/par53 500 kr  
Kampanj
4 503 kr2 274 kr1 202 kr
RLE monofokal sfärisk/par32 000 kr2 712 kr1 378 kr737 kr
RLE monofokal torisk/par
(enstyrkelins, brytningsfel)
40 000 kr3 378 kr1 712 kr910 kr
 • Läs mer om Linsbyte
  Behandla din ålderssynthet

  Har du redan märkt att det blivit svårare att läsa tidningen, att armarna skulle behöva vara lite längre? Då är det ålderssyntheten som gjort sig påmind. Många känner av den långt innan man börjar bli gammal, redan i fyrtioårsåldern brukar de första tecknen komma och vid femtio behöver de allra flesta läsglasögon.

  Men även om det räcker med ett par glasögon för att få skärpan tillbaka, är det väldigt skönt att slippa dem – på jobbet, på tennisbanan, för att kolla posten eller läsa sms. Idag är det snabbt och enkelt ordnat. Med modern RLE-teknik (Refractive Lens Exchange) korrigeras din syn så att du ser bra med en gång, både på långt och på nära håll.

  Det är en trygg och väl beprövad behandling. Metoden är den samma som utförs vid en gråstarr vilket är en av de mest utförda operationerna i världen. Behandlingen görs under lokalbedövning, är smärtfri och tar ungefär 10 minuter per öga.

  RLE metoden
  RLE innebär att ögats egen lins ersätts av en plastlins som korrigerar avståndssynfel så som närsynthet, översynthet och astigmatism. Även ålderssynthet som börjar märkas mellan 45-50 års ålder kan idag rättas till så du slipper läsglasögon. Detta är ett identiskt ingrepp som utförs när man drabbats av grå starr (en grumling av den egna linsen). Våra kirurger är mycket väl förtrogna med operationsmetoden och utför tusentals varje år.

Privata Gråstarrsoprtationer
Landstingets köer är f.n långa. Genomför din gråstarrsoperation hos oss, 2-4v väntetid.
Totalt pris
Gråstarr/katarakt14 500 kr/öga
Undersökning gråstarr600 kr
 • Läs mer om gråstarr

  Grå starr (Katarakt), eller katarakt som är det medicinska namnet innebär att ögats egen lins har blivit grumlig. Grå starr är en naturlig åldersförändring som drabbar de allra flesta i någon utsträckning, vanligtvis drabbas personer över 60 år.

  Den som drabbas av grå starr upplever ofta att synskärpan försämras och att synen upplevs som disig. Även ljuskänslighet och besvär med bländning är vanliga symptom.

  Grå starr behandlas med en operation där ögats egen lins ersätts med en konstgjord lins som opereras in i ögat. Gråstarroperationen görs under lokalbedövning, är smärtfri och tar ungefär 10 minuter per öga. Du kan leva som vanligt efter operationen.

Behandling av Torra ögon
Totalt pris
E-Eye IRPL, inkl. läkarbesök4 500 kr (3 x 1 500 kr)  
Kampanj
 • Läs mer om E-eye behandling

  E-eye är en medicinskt testad och godkänd smärtfri metod som behandlar torra, röda och rinnande ögon på 15 minuter.

  Med hjälp av pulserande ljus "Intense regulated pulsed light" stimuleras meibomskörtlar som smörjer och ökar kvalitén på tårvätskan. Behandlingen sker i 3 omgångar, dag 1, dag 14 och dag 45.

  Effekten håller i sig upp till 3 år. Efter det kan man behöva "fylla på".

Ögonlockskirurgi
Totalt pris 12 mån 24 mån 60 mån
Ögonlockskirurgi20 500 kr för 2 ögon1 712 kr878 kr477 kr
Konsultationsavgift
(reduceras från totalpris vid operation)
500 kr
 • Läs mer om ögonlockskirurgi
  Återskapa din ursprungliga och önskade ögonlocksform

  Ögonen är "ansiktet" utåt och de signalerar hur välbefinnandet är. Låt det synas hur bra du mår. Inför operationen bedöms dina förutsättningar och önskemål. Operationen avser att återskapa din ursprungliga och önskade ögonlocksform.

  Ögonlockshuden mister sin elastisitet och spänst med åren. Fettvävnaden kan bukta fram och orsaka påsighet både på övre och nedre ögonlocken. Utseendet förändras och man ser tröttare ut än vad man är. Överskottshud kan ge huvudvärk genom att man rynkar pannan och böjer på nacken för att se bättre. Vid en ögonlocksoperation reduceras överskottshud och man ser piggare ut.

Efterstarr
Totalt pris
Efterstarr med YAG-laser inkl. läkarkontroll3 600 kr/öga
Ögonmottagning
Totalt pris
Ögonmottagning privat1 850 kr
Övrigt

Studentrabatt på 20% erhålls vid uppvisande av giltig studentlegitimation. Gäller endast laserbehandlingen Lasek (gäller ej FS Lasik och linskirurgi). Studentrabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

För övriga synfelsbehandlingar, kontakta oss för prisuppgift. Det går bra att på operationsdagen betala med kreditkort, betalkort eller med postväxel. Betalning med kontanter endast upp till 5000 kronor. Ett mycket förmånligt delbetalningsupplägg erbjuder vi i samarbete med Wasa Kredit. Uppläggningsavgift tillkommer fr. 195 kr.

Läs mer om vår klinik i Norrköping här  
 • Ögonlasern i Norrköping
  Drottninggatan 66, 2 tr
  602 32 Norrköping
 • Öppettider:
  Måndag-torsdag 8.00-17.00
  Fredagar 8.00-12.00
  Lunchstängt 12.00-13.00
 • 011-13 37 50
 • norrkoping@ogonlasern.se